Мужики, вітаю вас із Луцька! Можливо хтось із вас допоможе мені вирішити таке питання. Справа в тому, що ми з дружиною недавно розлучилися, у нас є спільна дитина. Хочу забрати сина ненадовго закордон на відпочинок. Дружина не проти, але ми не знаємо як все правильно оформити. Може хтось на власному досвіді стикався з такою ситуацією? Куди нам треба звертатися?
Наскільки я знаю, для того, щоб один із батьків міг вивезти дитину за кордон потрібний дозвіл іншого. Скоріше за все його потрібно буде нотаріально засвідчити. Тому вам краще з цим питанням звернутися одразу до нотаріуса. Він напевно може бути і державним, і приватним. А для того, щоб ві не бігали по всьому Луцьку в його пошуках ось ця інформація вам стане в пригоді https://notarius-ua.top/notariusy-luczk/
А хіба в наш час не спростили виїзд дітей за кордон? Мені здається дозволу не потрібно взагалі, або він не обов'язково повинен бути нотаріально засвідченим. Але скоріше всього це стосується випадків, коли батьки перебувають у шлюбі. Тому звичайно всі ці питання краще уточнити у юриста.
Я не дуже розбираюсь в цьому питанні, але розкажу вам що чув стосовно нього. Якщо дитина їде ненадовго на відпочинок з одим із батьків, то ніякого дозволу здається не треба. Також загляніть в застосунок Дія, наскільки знаю дозвіл можна там оформити, якщо він все-таки буде вам потрібний.