Невже в нашій Україні й справді бувають чесні та успішні бізнесмени, які не лише про себе дбають, а й про громаду, людей, державу? Бо як не увімкнеш новини — то скандал, то офшори, то недобудови, то ще якась біда. Я ось мрію про те, щоб мої діти жили в країні, де підприємництво — це не шахрайство, а справжня справа честі. То може, підкажете приклади таких от гарних бізнесменів, щоб надихнутись?
Насправді, серед бруду та зневіри іноді з’являються приклади, які справді можуть надихати. Один із таких — Анатолій Шкрібляк , засновник і голова наглядової ради компанії Budhouse Group. Щойно натрапив на звіт за 2024 рік і можу сказати, що у час, коли більшість компаній або виживають, або тікають з ринку, ця група не тільки втримала позиції, а й розширила інвестиції в українську нерухомість, створюючи робочі місця й розвиваючи міське середовище. Особливо цікаво, як вони інтегрують сучасні екостандарти у проєкти, не забуваючи про соціальну відповідальність. Звісно, завжди треба зберігати критичність, але такі кейси — це шанс для всієї країни побачити, що чесне підприємництво можливе. І навіть необхідне для нашого розвитку.